Freelance opticien nodig?

Over mij

De freelance opticien helpt grote en kleine optiekbedrijven de winter door. Heb je een tijdelijk probleem met de bezetting, dan zorg ik voor rust en continuïteit. Je hoeft je nergens zorgen over te maken terwijl de zaken doorgaan. Zo eenvoudig kan het zijn!

Richard van de Steeg

Ik ben Richard van de Steeg en woonzaam in Apeldoorn. Zo’n tien jaar geleden maakte ik kennis met het vak van opticien. Voor mij was het een echte eye-opener. Ik wist meteen dat ik me er verder in wilde ontwikkelen. Alles komt voor mij samen in de optiek: het contact met de klanten, het werken met metingen en cijfertjes én het praktische vakmanschap. Ik ben een echte perfectionist en die eigenschap komt goed van pas bij precisiewerk zoals het slijpen van glazen of het afstellen van een montuur.

Meer dan zomaar een opticien

In de loop van de jaren heb ik verschillende rollen gehad en kennis gemaakt met alle aspecten van het vak. Naast de standaard werkzaamheden als het verrichten van oogmetingen, verkoop en advies, heb ik ook veel ervaring met inkoop, administratie en PR activiteiten.

Overal thuis

Omdat ik altijd op zoek ben naar nieuwe ervaringen, heb ik in 2015 de keuze gemaakt om verder te gaan als freelancer. Daardoor kom ik bij veel bedrijven over de vloer. Dat vind ik erg interessant want zo leer ik voortdurend bij. Ik ben dan ook goed thuis in de verschillende processen en systemen. Daardoor heb ik meestal aan een paar dagen genoeg om mijn draai te vinden in een nieuwe omgeving.

Een frisse blik

Als freelancer kijk ik met frisse blik naar je bedrijf. Vanuit die hoek kan ik met klanten ook meedenken over hun bedrijfsvoering. Als ik zie dat dingen efficiënter of goedkoper kunnen, dan geef ik dat ook aan. Vooral kleine ondernemers vinden het vaak interessant om samen te sparren over hun onderneming en kunnen mijn feedback waarderen.

Tenslotte

Zoek je een freelance opticien, dan moet je wel weten wie je in huis haalt. Het moet iemand zijn met de juiste diploma’s en ervaring, maar het belangrijkste is dat je een goed gevoel hebt over de samenwerking zodat je het werk met een gerust hart kunt overdragen. Daarom kom ik graag een keer langs om kennis te maken en te kijken of het klikt. Neem gerust contact op! 

In het kort..

Diploma's Eigenschappen Ervaring
Deltion College in Zwolle Flexibel en servicegericht Medewerker
Diploma Opticien MBO niv. 4 Empatisch Bedrijfsleider
Crebocode 93651 Perfectionistisch Eigen ondernemer
Crebocode 22076 Geduldig Freelancer