• darkblurbg
    Referenties
    Ben ik de juiste freelance opticien voor jou? Ontdek het.

Jolanda Berghorst, Berghorst Optiek:

“Sinds een paar jaar springt Richard tijdens vakanties bij in onze winkel. Mijn man en ik werken namelijk allebei fulltime, dus als wij samen op vakantie gaan zorgt dat voor een gat in de personele bezetting. Een belangrijk voordeel van Richard vind ik zijn goede voorbereiding. Voordat hij bij ons staat ingepland, neemt hij altijd nog even contact op: “Zijn er nog bijzonderheden?” Zo kwam hij in september 2022 onze nieuwe slijpmachine bekijken voordat hij aan de slag moest. Die betrokkenheid vinden wij belangrijk en erg fijn. Bovendien voegt hij zich gemakkelijk in onze organisatie, onder meer omdat hij onze systemen, leveranciers en apparatuur kent. En zeker niet onbelangrijk: onze klanten én medewerkers zijn tevreden over hem. Klanten geven aan dat het contact met hem heel prettig is, collega’s vertellen regelmatig over hoe gezellig het is in de pauzes. Al met al zijn wij erg tevreden over de samenwerking met Richard, en daardoor gaan wij zorgeloos op vakantie.”

Thijs van de Weerd, Loman & van de Weerd Opticiens:

“Richard loopt alweer een paar jaar met ons mee. Hij springt vooral bij tijdens vakanties van mij en mijn vrouw, en soms ook bij ziekte. En of het nu gaat om oogmetingen, de verkoop of werkzaamheden in de werkplaats: hij doet zijn werk gewoon goed. Onze klanten zijn dan ook tevreden over hem, en daar gaat het natuurlijk om. Ook past hij prima in het team en neemt hij eventuele feedback van onze medewerkers gemakkelijk over. Verder is hij betrokken en zorgt hij altijd voor een goede overdracht. Hij geeft bijvoorbeeld aan: “Als die en die klant komt, weet dan dat ik het zo heb aangepakt.” Zo zijn er nooit losse eindjes. Bovendien is Richard betrouwbaar. Of het nou om onze kassa gaat of om onze klantdata: ik weet dat het bij hem in veilige handen is. En omdat wij er meestal niet zijn als hij bij ons aan het werk is, is dat een fijn gevoel.”

Chermaine Jans, STOTS Optiek by Chermaine:

“Door personeelstekort zocht ik een betrouwbare en kundige freelance opticien. Vast personeel is in ons vakgebied namelijk erg moeilijk te vinden. Via via kwam ik bij Richard terecht, en ik heb nooit meer afscheid van hem kunnen én willen nemen. Alle gaten in onze planning vult hij inmiddels op, regelmatig op zijn eigen initiatief. Hij past goed in het team en begrijpt wat ik met mijn winkel wil uitstralen. Ik vind hem net een kameleon: hij past zich perfect aan. En ook niet onbelangrijk: hij heeft écht passie voor het vak. Hij heeft goede kennis van alle producten en zijn metingen zijn uitzonderlijk. Klanten vinden het fijn dat hij alle opties uitgebreid en duidelijk uitlegt. Daardoor voelen ze zich gehoord en kunnen ze de juiste keuze maken. Richard is verder geen freelancer die zijn werk doet, een factuur stuurt en weer gaat. Ik kan absoluut zeggen dat we een band met hem hebben, en dat vind ik bijzonder voor een zzp’er. Als we een uitje organiseren, nodigen we Richard zelfs uit. Onze samenwerking is dus veel meer dan alleen een zakelijke commitment.”

René Zwanenburg, Optiek van der Weij:

“Tijdens vakanties, bij ziekte of bij personeelstekort: als in één van onze zeven filialen iemand wegvalt, zit Richard bij de eerste freelancers die ik bel. Hij is betrouwbaar, zorgt dat zijn kennis up-to-date is én is bekend met ZEISS, één van onze merken. Ook beheerst hij onze klantreis goed en probeert hij zichzelf altijd terug te verdienen: hij is niet tevreden tot hij iets verkocht heeft. Verder geeft hij regelmatig feedback aan ons terug, zowel aan onze medewerkers als aan mij. Ik vind het heel waardevol dat hij zo meewerkt én meedenkt in het belang van onze winkels. Hij heeft echt binding met ons team en straalt dat ook uit. Bovendien is hij nauwkeurig in het noteren van afspraken en werkzaamheden. Omdat onze vaste medewerkers weten wat hij met klanten heeft besproken, komen zij niet voor verrassingen te staan. Eerlijk gezegd heb ik Richard zelfs al een paar keer gevraagd of hij niet in vaste dienst wil komen. Dat zegt wel genoeg.”